Bandet

13340142_10154232365641563_790559895953667442_o

Tubesnakes er et norsk bluesrock band, med hovedbase på vestlandet. Bandet ble dannet i 1994, og har gjennom årene turnert store deler av norge i tillegg til deler av USA. Tubesnakes har utgitt flere album. Dette har blant anna ført til at Tubesnakes har ligget på 1 plass på radio hit lister i USA samen med bl.a Eric Clapton og Stevie Ray Vaughan.

Tubesnakes første plate “Tubesnakes” kom ut i 1998 og var sterkt inspirert av frontfigur og gitarist Lars Vad sine lidenskapelige følelser for den Texas-inspirerte elektriske bluesen med en del følere inn i den Britiske bluesen fra 60-tallet. Albumet ble spilt inn i et lite studio i Haugesund med Graham Smith bak spakene.

Neste plate kom i 2001 og bar navnet “Texas Minded”. Denne var en del mer rocka og delvis innspilt i Austin,Texas USA. Studioet “Pawn Shop Studio” ligg i en av Austin sine bakgater med mye skjel og historie. Studioet er 100% analoge og eid av Mark Ford. 5 låter ble innspilt med Grammy-vinner Mark Nathan bak spakene. Resten av albumet ble innspilt på “Lydloftet” i Ølen, nå kjent som ABC studio, av Kjetil Ulland som kanskje er mest kjent for å være mannen bak Bjørn Berge sine produksjoner. På denne plata var de to eminente Texas-gitaristene Alan Haynes og John McVey medvirkende i tillegg til munnspill-fantomet Jan Flaaten fra Haugesund. Albumet høstet gode omtaler i media.

I 2004 drog Tubesnakes igjen tilbake til USA. Denne gangen bar det til Nashville,Tn for å spille inn låter for plateselskapet “Wild Oats Records” sammen med diverse amerikanske artister på et spennende samleplate-prosjekt.

Etter flere år på veien startet Tubesnakes på et nytt album i 2010. Målet med albumet var å fornye uttrykket i musikken men likevel holde seg til bluesrock sjangeren. Tubesnakes startet samarbeid med Kim Edward Bergseth i forbindelse med dette. Samen med Kim Edward produserte bandet 3 låter i løpet av høsten 2010 og låten Rattlesnake ble spilt inn i Kitchen Studios Oslo, som bl.a har hatt samarbeid med: Eddie Kramer (Jimi Henrix, Rolling Stones, Led Zeppelin)! I denne prosessen lærte bandet mye.Våren 2012 startet bandet med pre produksjon av album nr. 3 for Tubesnakes. Lars og Per Kenneth Jobbet mye med å skape et nytt uttrykk for bandet. I løpet av noen hektiske måneder produserte og pre produserte bandet 8 nye låter.

I Juni 2012 døde Lars brått og uventet, livet stoppet plutselig helt opp. Bandet tenkte først bare på å legge opp. Lars var Tubesnakes på alle måter, frontfigur, vokalist og låtskriveren i bandet. Men etterhvert som ukene ble måneder fant bandet ut at vennskap som satt igjen mellom medlemmene var meget sterkt. Bandet bestemte seg for å ihvertfall prøve å omforme skissene de hadde begynt på, om til et ferdig produkt. Dette har vært som terapi for bandet og nesten en sorgprosess i seg selv.

Lars hadde lagt endel vokal og gitarskisser på preproduksjonene. Disse er brukt på det nye albumet. For å kunne ferdigstille albumet kontaktet bandet Rolf Martin Haldorsen til å supplere det som manglet av både vokal og gitarer. Rolf Martin har lang erfaring innenfor musikkbransjen og har jobbet med mange musikere og var og med på pre produksjon av den siste låten som Lars og Per Kenneth ikke fikk pre produsert før Lars gikk bort.

Albumet, “Walking“ kom ut i november 2014, alle låtene er skrevet av Lars Oddbjørn Vad.

Bandet har bestemt seg for å beholde Tubesnakes navnet og har hatt et så godt samarbeid med Rolf Martin han forsetter i bandet. Tubesnakes ønsker å fortsette i Lars ånd å spille gitarbasert blues og rock som ligger bandet nærmest hjerte.

Tubesnakes er:

Rolf Martin Haldorsen (gitar/vokal)

Johnny Stensletten (bass)

Per Kenneth Hauan (orgel/piano)

Per Inge Stensletten (trommer)

Leave a Comment